FUNDACIÓN PATAGONISTA

Fundación Patagonista 2024                    pat@alibicollectief.be

Agenda 1

Agenda 2

Buenos Aires

Terschelling-Ukkel

Sjoemelage

De Gazet van Patagonië 1

De Gazet van Patagonië 2

De Gazet Van Patagonië 1
De Gazet Van Patagonië 2
Buenos Aires
Terschelling-Ukkel

PatagoniArt

Ukulogisch Museum

Het Patagonisch Liedboek

Boeken

PatagoniArt
Ukulogisch Museum
Inhoudstafel/ Hymne
Boeken
Agenda 2

Schijndel

Schijndel
Sjoemelage

Home

Home

Die Opera

Die Opera
De Hopduvel
De Hopduvel/ De volgende stroof
Agenda 1
Patacoronia EXPO
Patacoronia

HET ALIBI COLLECTIE

Al dertig jaar maakt Pat Van Hemelrijck (° Asse, 1952), oprichter en bezieler van het Alibi Collectief, theater met voorwerpen, decors en mechaniekjes. 
In 1977 stond hij mee aan de wieg van Radeis (met ook nog Josse De Pauw en huidig Victoria-directeur Dirk Pauwels). Toen dat in 1984 ophield te bestaan, maakte Van Hemelrijck enkele soloproducties en werkte hij van 1988 tot 1990 samen met het Nederlandse muziektheater Orkater. In 1991 richtte hij Alibi op.

Het Alibi Collectief staat voor artistieke experimenten van divers pluimage en met alle mogelijke materialen: van een tweedehands stofzuiger tot filmprojecties en videomonitoren, teksten, muziek en uiteraard het menselijk lichaam. Deze veelzijdigheid maakt het moeilijk het theater van dit gezelschap te typeren; namen als figurentheater, objectentheater, beeldend theater vertellen telkens slechts een deel van het verhaal. De producties van het Alibi Collectief worden soms geduid als ‘familietheater’ en dat is het ook: via humor en verbeeldingskracht, worden zowel jonge kinderen als ouderen aangesproken.

Het Alibi Collectief is een los-vast artiestencollectief, waarbij zielsverwante creatievelingen (soms onverwacht) opduiken en die - ook al werken ze in andere disciplines - , toch met gelijkaardige dingen bezig zijn. Eenzelfde gevoel voor humor en een zekere naïeve en speelse geest spelen daarin een sleutelrol. Uit deze artistieke affiniteiten ontstaan nieuwe ideeën en groeien projecten. Ondertussen zijn sommigen onder hen ook kind aan huis geworden in Flavoria;
Luc Tegenbos, Al balis, Frédéric Le Junter, Philippe De Maertelaere, Geert Waegeman, Koen Van Roy, Diony Hoogenboom…zijn enkele van de namen die wel vaker terugkeren in Alibiproducties of installaties. Daarnaast blijft het natuurlijk ook uitkijken naar nieuwe Alibi-fantasten uit de beeldende kunst, de video en film, de muziek-en danswereld, fotografie, literaire wereld…

EEN ALIBI NODIG?
Waarom de naam Alibi? Een alibi is een excuus voor even ergens anders zijn. Een kleine verstrooiing, even wegdromen of elders vertoeven. Een nieuwe wereld ontdekken. Een wereld vol vreemde belevenissen. Maar Alibi is vooral theater dat bergen verzet. Bergen die Pat Van Hemelrijck Pièces Montées noemt, omdat ze zoals bruidstaarten beetje bij beetje worden opgebouwd en aangekleed. In en rond die bergen kan van alles gebeuren. Theater spelen bijvoorbeeld, maar er kan ook een tentoonstelling plaats hebben, of een installatie staan, of iets gebeuren...
 

 

 

HET ALIBI COLLECTIEF

Contact:

alibi.collectief@chello.be

 

 

Het UKULOGISCH MUSEUM    

 

 

In tegenstelling tot de doordeweekse musea pakt Het Ukulogisch Museum zijn collectie ter plaatse uit en demonstreert ze aan het publiek. De conservators zijn Peter Van Eyck en Luk Tegenbos . Behalve verwoede verzamelaars én bouwers van nieuwe Ukelelevarianten zijn zij ook begenadigde muzikanten. Een bezoek aan het Ukulogisch Museum is daardoor een aaneenrijging van visuele en muzikale hoogstandjes , afgewisseld met hilarische demonstraties van bijna uitgestorven Ukulele-types.  Het wonder van de Passe-Vitelele, de Telelele, de Violele, de Dokalele, de Jazz-o-flûtelele , etc… moet U met eigen ogen komen aanschouwen. Programma geschikt voor muziekliefhebbers van 5 tot 95 !

 

 

UKULOGISCH MUSEUM

Contact:

luc.tegenbos@telenet.be

 

Orquesta Patagon dansorkest

Werd het geen tijd voor een "akoestisch" dansorkest ?
Een immer weerkerende klacht over het volume van de "coverbandjes" inspireerde tot het samenstellen van het
Orquesta Patagon dansorkest
Het Orquesta Patagon dansorkest staat ter uwer beschikking en
speelt (letterlijk) ten dans.
Wil U ongecompliceerd Walsen, Swingen, Rocken of zelfs Jerken? Danst U op Uw manier de Tango, de Slow, de Polka of de 2-step ?
Is de Lindy-Hop U niet onbekend ?
U wil simpelweg dansen zonder initiatie ?
Vanuit Uw eigen buik ?
Het Orquesta Patagon dansorkest werkt -letterlijk- op Uw heupen !

In volgende akoestische (en exquise) bezetting:
Jan De Smet ( Accordeon-Mondharmonica­Lead Vocals ­ Chef)
Mich Verbelen (Bas ­Harmony vocals)
Stoy Stoffelen (Drums + Percussie)
Peter Van Eyck (Gitaren-Banjo-Harmony vocals)
Andries Boone (Mandoline-viool)
Wannes Peremans (Piano)


Op het repertorium staan de meest dansbare nummers van (o.a.)
Bob Wills, Chuck Berry, RVHG, Fats Domino, Doug Sahm, John Mayall, Slim Harpo, Will Tura, Flaco Jimenez, Bob Dylan, Adamo, Bourvil, Ry Cooder, Sam The Sham, Kevin Ayers, Harry Belafonte, Cliff Richard e.v.andere.


De Naam :
Orquesta Patagon Dansorkest ontstond, gelijktijdig met het orkest tijdens het jaarlijkse diner van de Fundaçion Patagonista in 2006 !

 

 

 

ORQUESTA PATAGON